2012. május 24., csütörtök

Lencsefőzelék

Ha az ember lányának szinte naponta kell főznie, változatosan, húsosat, de mégis egészségesen, akkor igencsak igyekeznie kell - pedig milyen egyszerű lenne minden nap rántott húst enni rizzsel :) Amint látjátok, szeretem az egytálételeket, a rakott dolgokat, és íme még egy klassz étel: a főzelék. Valljuk be, már a neve is olyan menzás... De attól még jó dolog, viszonylag egészséges, és nem kell hozzá sokminden. És lehet csinálni krumpliból, babból, borsóból, zöldbabból. Lencséből általában szilveszterkor szoktuk enni, úgyhogy tegyétek el magatoknak a receptet ;)

Mi kell hozzá?


  • 400 g lencse
  • babérlevél
  • egy fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 ek liszt
  • 1 ek mustár
  • kolbász - chorizo - sonka, ízlés szerint
Mit kell vele csinálni?
Áztassuk be a lencsét pár órára - ha babból főzünk, akkor egy éjszakára, mert így könnyebben puhul.
Tegyük fel főni az apróra vágott hagymával, a babérlevéllel meg sóval. Ha kicsit már megfőtt, tegyük bele a kolbászt:

 
Adjuk hozzá a chorizot is (tudom, elég húsos a főzelékem, de hát különben nem fogy el, ha nincs benne valami döglött állat :D):


Ha összerottyant körülbelül ennyire:


akkor készítünk habarást! A tejfölt összekeverjük a liszttel, egy kis mustárral, meg egy kis főzelék-lével:



Ezt belekeverjük, hagyjuk összerottyanni, és tádám! Kész a főzelék! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése