Mi kell hozzá?
- 400 g lencse
- babérlevél
- só
- egy fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2-3 ek liszt
- 1 ek mustár
- kolbász - chorizo - sonka, ízlés szerint
Áztassuk be a lencsét pár órára - ha babból főzünk, akkor egy éjszakára, mert így könnyebben puhul.
Tegyük fel főni az apróra vágott hagymával, a babérlevéllel meg sóval. Ha kicsit már megfőtt, tegyük bele a kolbászt:
Adjuk hozzá a chorizot is (tudom, elég húsos a főzelékem, de hát különben nem fogy el, ha nincs benne valami döglött állat :D):
Ha összerottyant körülbelül ennyire:
akkor készítünk habarást! A tejfölt összekeverjük a liszttel, egy kis mustárral, meg egy kis főzelék-lével:
Ezt belekeverjük, hagyjuk összerottyanni, és tádám! Kész a főzelék! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése