2012. március 16., péntek

Almás pite

Ó, igen! Örök szerelmem, az almáspite! Megunhatatlan, élvezetes elkészíteni - bár azért a Mama pitéjének színvonalát semmi sem üti meg :)

Mi kell hozzá?

  • 50 gr élesztő
  • fél kg liszt
  • 2 ek cukor
  • 250 gr margarin vagy vaj
  • egy tojás
  • egy csipet só
  • tej vagy tejföl, ha kívánja a tészta
  • indokolatlan, borzasztó mennyiségű alma :) a képen látjátok, tettem bele barackot is, ó jajj még sokkal finomabb lett tőle!
  • fahéj és cukor a töltelékhez
  • még egy tojás a megkenéshez
 Mit kell vele csinálni?
Hámozzuk meg, reszeljük le az almát, és nyomkodjuk ki a levét (ezt igyuk meg, nagyon finom, és tele van vitaminnal). Locsoljuk meg egy kis citromlével. Futtassuk fel az élesztőt, és gyúrjuk bele a többi hozzávalót. Nyújtsuk ki a formánknak megfelelően két cipóra szétszedve (az aljának meg a tetejének), és töltsük meg jó sok almával. Szórjuk meg bőven fahéjjal, ne sajnáljuk belőle, meg egy cukrot is tegyünk bele, hogy ne legyen túl savanyú. Tegyük rá a tetejét, szurkájuk meg villával, kenjük meg tojással, és süssük aranybarnára.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése