Mi kell hozzá?
- egy csomag sáfrány
- 25 gr élesztő
- 2,5 dl tej
- 100 gr tejföl vagy a créme fraiche (itt a kesella nevű tejtermékkel készítik, de az előbbiekkel is finom)
- 1/4 tk só
- 3/4 dl cukor
- 50 gr margarin vagy vaj
- 7 dl liszt
- ha van és szeretjük, 2-300 g mandulamassza
- mazsola a díszítéshez
- egy tojás a megkenéshez
Ez a süti is olyan többször kelesztős, mint a kanelbullar, de megéri a várakozást! :)
Szóval, futtassuk fel az élesztőt.
Keverjük bele a kézmeleg (kb 37 fokos) tejet és tejfölt. Bontsuk ki a sáfrányunkat, szagolgassuk, élvezzük, keverjük bele a tejfölös-tejes élesztőbe, és élvezzük a látványt, ahogy az a csöpp kis mennyiség hogy beszínezi ... Ez után jöhet a só, a cukor és a liszt.
Végül gyúrjuk össze a szobahőmérsékletű vajjal. 45 percig kelesszük.
Ez után nyújtsuk ki, vágjuk csíkokra, formázzunk belőlük kis kunkorokat, rakjunk nekik szemet = díszítsük meg a mazsolával, és fél óráig kelesszük konyharuha alatt.
Ha megkelt, kenjük meg tojással, és 225 fokon kb 7 percig süssük.
Nagyon guszta!!! Rokonlelkek vagyunk, ez megint beigazolódott, ugyanis én is ezt tervezem sütni Luca-napra :)
VálaszTörlés